Annons

63 dagar kvar.

29 apr 2009, kl 19:29
1

Om bloggen

Här skriver våra gästbloggare regelbundet om ämnen som de funderat på och har tankar om. De åsikter som framförs är skribenternas egna.

Det kändes faktiskt lite historiskt utanför riksdagshuset imorse. Eller ja, i alla fall som en skolavslutning.Två minibussar stannade till på Mynttorget och ut vällde vitklädda och gröna-korset-märkta fackföreträdare.

När socialutskottets borgerliga riksdagsledamöter strax därefter dök upp uppstod jubel och blomsterkvastar överlämnades. Tjo och tjim. Samma förbund drog också uppmärksamheten till sig med ett gigantiskt grönt kors på Sergels torg i Stockholm.

Själva debatten erbjöd som väntat varianter på samma tugg som vi fått höra de senaste två åren. Det är ju det som är det lite märkliga med sådana här processer. När väl de formella besluten fattas är oftast dramatiken sedan länge förbi. Men ändå, dagen är faktiskt historisk. Eller som Tobias Krantz från Folkpartiet uttryckte under dagens debatt: Klockan klämtar för monopolet.

Och faktum är att det är nu som alla på allvar kan börja kräva besked. Ingen kan längre skylla på att beslutet inte är taget. Den 1 juli har vi en ny lag i Sverige som säger att fler än Apoteket AB får sälja läkemedel. Dags för myndigheter att hitta en annan bortförklaring med andra ord. Ska bli spännande att se vad det blir.

Invändningarna från Farmaciförbundet och oppositionen har självklart också funnits med denna dag. De är bra på att identifiera de trådar som fortfarande hänger lösa. Men deras invändningar till trots: De som pratar om framtidens möjligheter har låtit mer övertygande idag än på mycket länge.

//LmV-redaktionen

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här