Biotechföretag listas

I Sverige finns 28 stycken bioteknikbolag som har läkemedel i klinisk prövning. Onkologi och immunologi är de hetaste områdena för företagen.

17 apr 2013, kl 08:22
0

Det är tidningen Veckans Affärer som har kartlagt vilka av de svenska biotechföretagen som har nya läkemedel under utveckling. De har med hjälp av uppgifter från branschförenignen Sweden Bio  hittat 28 bolag som har sammanlagt 41 läkemedelskandidater i klinisk prövning.

Av dessa är det elva substanser som befinner sig i fas III och tyngdpunkten för de nya läkemedlen finns inom områdena cancer och immunologi.

Bland de största företagen på listan finns Sobi Biovitrum med 500 anställda och Orexo med 96 anställda. Bland de minsta bolagen finns Immunsystem med en anställd och Neurovive Pharmaceutical med två anställda.

Två av bolagen, Index Pharmaceuticals och Immunsystem har inte haft hjälp av någon större affärspartner eller börsnoterats utan drivit sina projekt fram till klinisk fas med privat och statlig finansiering, noterar Veckans Affärer.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng