Annons

Astrazeneca och Teva överens om Pulmicort

Efter en tids dispyt meddelar Astrazeneca och Teva att de nått en
förlikning i pattenttvisten om astmapreparatet Pulmicort. Teva kommer
att sälja sin generikaprodukt enligt ett särskilt licensavtal.

26 nov 2008, kl 13:46
0

Annons

Det israeliska läkemedelsföretaget Teva började marknadsföra en generisk variant av Astrazenecas astmamedicin Pulmicort Respules (budesonid) den 19 november, efter klartecken från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.  Astrazeneca, vars patent för Pulmicort inte löper ut förrän 2018, har sedan tidigare startat en rättslig process mot Teva. Nu har de båda företagen nått en förlikning i patenttvisten som innebär att Teva kommer att sälja sin produkt enligt ett särskilt licensavtal och betala royalty till Astrazeneca.

Överenskommelsen innebär att allt som Teva sålt av produkten och det som finns ute på marknaden kommer att finnas kvar men att Teva inte komemr att återuppta leveranserna innan den 15 december 2009. Astrazeneca skriver i ett pressmeddelande att Teva får betala skadestånd för de generikaprodukter de redan hunnit sälja. Bolaget uppger inte storleken på skadeståndet.

Astrazeneca meddelar att de på grund av det inträffade kommer att upphöra det samarbete de inlett med företaget Par Pharmaceuticals för att göra en generisk variant av Pulmicort.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng