Astrazeneca avvecklar all forskning i Södertälje

All personal på Astrazeneca har informerats om att man avvecklar all forskning inom neurovetenskap i Södertälje. Upp till 1200 anställda blir av med jobbet. I Mölndal försvinner mellan 100 och 200 tjänster. Avvecklingen ska vara klar till december 2012.

2 feb 2012, kl 12:16
0

Annons

Trots stora investeringar inom området neurovetenskap har resultaten uteblivit. Därför har Astrazeneca beslutat att avveckla forskningsenheten i Södertälje. Till december 2012 ska runt 1200 medarbetare sägas upp.

Företaget bedömer att den största möjligheten att nå fortsatt framgång är genom att kombinera intern expertis med innovativ extern forskning.

? Därför har vi beslutat oss för att pröva en ny modell för vår forskning i neurovetenskap, genom att istället skapa en mindre ?virtuell? forskningsgrupp inom neurovetenskap, bestående av 40-50 forskare, säger Ann-Leena Mikivier, presschef på Astrazeneca.

Dessa kommer att samordna och styra grundforskning och utveckling i ett nätverk bestående av aktörer inom akademi och industri. Gruppen kommer att finnas i de neurovetenskapliga naven i Boston i USA och Cambridge i Storbritannien, och arbeta nära med innovativa partners som Karolinska Institutet i Stockholm. Inga anställda inom forskning blir alltså kvar i Södertälje.

Den andra stora anläggningen inom neurovetenskap, Montreal i Kanada, läggs ner helt och hållet. I Mölndal försvinner någonstans mellan 100 och 200 tjänster. De övriga tjänsterna, upp till totalt 7300, försvinner i Storbritannien och USA.

Det nordiska marknadsbolaget kommer att ha kvar sitt huvudkontor i Södertälje. Företagets största produktionsanläggningen i Gärtuna utanför Södertälje blir också kvar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng