Apoteksköparna har offentliggjorts

Fyra aktörer köper åtta kluster. Det står klart när
Omstruktureringsbolaget på måndagen presenterade vilka köparna är. Tamro
blir utan kluster.

9 nov 2009, kl 11:03
0

De åtta kluster med totalt 466 apotek som säljs ut av Apoteket omstrukturering AB,OAB kommer att köpas av fyra aktörer. Det meddelade OAB:s vd Eva-Britt Gustafsson vid en presskonferens på måndagsmorgonen.

Apoteket Hjärtat som ägs av riskkapitalisten Altor, Kronans Droghandel Retail, Medstop Holding AB och Vårdapoteket i Norden AB, ägt av Investor och Priveq Investment kommer att bli de kom köper apoteksklustren.

Tamro, en av de förhandstippade aktörerna blir alltså utan kluster. Fördelningen mellan köparna är att Apoteket Hjärtat köper kluster 1 och 8 med totalt 208 apotek och blir därmed de största ägarna. Kronans Droghandel köper kluster 2 med totalt 171 apotek, Medstop köper kluster 3, 4 och 5 med 62 apotek och Vårdapoteket i Norden AB köper kluster 6 och 7 med 24 expeditionsapotek.

Den totala köpeskillingen för apoteken som nu sålts var 5,9 miljarder kronor. Köparna ska nu ansöka om tillstånd hos Läkemedelsverket att driva apotek och få köpet prövat hos konkurrensverket. Först när det är klart kan överlåtelse av de sålda apoteken ske.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng