Annons

Apoteksföretagen får nya etiska riktlinjer

Nu finns en ny etisk plattform för apoteksföretag. Det är Sveriges Apoteksförening som har tagit fram plattformen som ska ge riktlinjer för relationen mellan apotek och deras samarbetspartners.

28 aug 2015, kl 09:37
0

Annons

Apoteksföreningens styrelse har beslutat om plattformen och tanken är att den bland annat ska komplettera lagstiftningen och den praxis som anges i GPP, God apotekssed i Sverige, samt öka transparensen.

– Apotek är en del av svensk hälso- och sjukvård och är beroende av att vi har ett högt förtroende hos patienter, förskrivare, leverantörer och offentlig sektor. Därför är det viktigt att relationen mellan apoteken och samtliga leverantörer och samarbetspartners är transparant och präglas av hög affärsetik, säger Johan Wallén, vd för Sveriges Apoteksförening i en kommentar i ett pressmeddelande.

I den etiska plattformen står det bland annat att föreningens medlemmar ska värna om fri konkurrens samt att de ska driva sin affärsverksamhet inom ramen för FN Global Compacts principer och ILO:s grundläggande rättigheter i arbetslivet. Det innebär bland annat att man ska se till mänskliga rättigheter, anställnings- och arbetsvillkor samt antikorruption.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng