Apoteket satsar på djurläkemedel ? men lägger ned tre apotek

Apotekets företagsledning har beslutat att förändra sin verksamhet vad gäller läkemedel till djur. Ungefär 100 apotek ska ge utökad service till djurägare och ett nationellt djurläkemedelscentrum etableras i Uppsala. Samtidigt läggs tre av landets fyra renodlade djurapotek ned.

28 sep 2006, kl 15:20
0

Enligt internt material som Läkemedelsvärlden tagit del av har Apotekets företagsledning beslutat att "koncentrera djurapotekens skickningsverksamhet till djurapoteket i Eskilstuna". Enligt uppgifter till Läkemedelsvärlden från flera håll innebär detta i praktiken att de tre övriga djurapoteken i Uppsala, Trollhättan och Lund kommer att försvinna.

– Såvitt vi förstår kommer vi att läggas ned, säger en anställd på ett av djurapoteken.

Istället satsar Apoteket brett på djurläkemedel; ungefär 100 vanliga apotek ska ge utökad service till djurägare och ett nationellt djurläkemedelscentrum inrättas i Uppsala.

De cirka 100 apoteken ska bland annat erbjuda ett större lager med de mest efterfrågade artiklarna för djur, samt ha särskilt utbildad personal.

– Jag skulle beskriva detta som att vi går från fyra till hundra djurapotek, säger Gabriella Sander som blir chef för den nya resultatenheten.

Hon vill inte bekräfta att de tre djurapoteken i Uppsala, Trollhättan och Lund kommer att läggas ned.

Förändringen inleds i höst med ett pilotprojekt på några apotek. Efter årsskiftet ska den nya organisationen träda i kraft. Senare ska även en e-handelstjänst för privata djurägare lanseras.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng