Apoteket, LFN och Lif skriver till regeringen om Cerla

Apoteket, Läkemedelsförmånsnämnden (LFN) och Läkemedelsindustriföreningen (Lif) har nu sänt en skrivelse till regeringen där man argumenterar för ett nytt center för rationell läkemedelsanvändning.

20 okt 2003, kl 19:19
0

Annons

Enligt organisationerna behövs nya uppföljningsmöjligheter och en nationell kraftsamling för att få till stånd en bättre läkemedelsanvändning.

I skrivelsen skisseras därför hur befintliga resurser i samhället skall kunna sammanföras till ett Center för rationell läkemedelsanvändning (Cerla).

Ett antal faktorer har enligt Apoteket, LFN och Lif bidragit till att en satsning på ett nytt center är av särskild vikt idag. Bland dessa nämns överförandet av kostnadsansvaret för den öppna vårdens läkemedel till landstingen, förändringar inom förmånssystemet och inrättandet av LFN samt landstingens svåra ekonomiska situation.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng