Apoteket AB storsatsar på djurägare
Lemurerna hoppade från den ena journalistaxeln till den andra under Apoteket AB:s pressfrukost.

Apoteket AB storsatsar på djurägare

I morse inledde Apoteket AB sin kampanj mot djurägare med påkostad pressfrukost. Ett femtiotal journalister och bloggare fick mata lemurer, äta lyxfrukost övervakade av krokodiler och frottera sig med ormar, spindlar, TV4:s hundcoach och arrangören Micael Bindefeld.

17 jun 2009, kl 13:10
2

Annons

Apoteket AB:s varumärkesdirektör Eva Fernvall gick imorse från den ena tv-intervjun till den andra och svarade på vad företaget kan göra för djurägare. Bakom mikrofonerna fanns allt från TT till Dagens Industri och flera webbtv-kanaler.
Strategin är klar. När andra aktörer mot hösten kommer behöva börja med att arbeta in sina mer eller mindre udda företagsnamn och få ordning på kärnverksamheten kan Apoteket AB istället sikta in sig på olika nischer, till exempel djurägarna.

Pressfrukosten var ett helgjutet påkostat jippo av sällan skådat slag som började med matning av lemurer som hoppade från ena journalistaxeln till den andra, fortsatte med fläderbubbel i champagneglas, in till lyxfrukost bredvid krokodilerna inne i akvariet. Under tiden inledde Fredrik Steen, hundcoach i TV4+, med en snyftig berättelse om hundens roll för människan tätt följt av Eva Fernvall som presenterade att Apoteket AB vill förbättra hälsan även för människans bästa vän.
Även här är det tydligt att Apoteket AB vill nischa in sig som en egenvårdsstation innan veterinären på samma sätt som man gjort på humansidan.
– Man behöver inte alltid gå till veterinären direkt, utan det finns mycket egenvård även för djur, markerade Eva Fernvall.

Bortsett från satsningen i sig själv, där Apoteket AB nästa vecka kommer köra stora annonskampanjer i både TV och dagspress, var det få nyheter. Eva Fernvall ville låta påskina att företaget hade tagit fram unika produkter för djurägare, men i själva verket handlade det mest om en utökning av det egna sortimentet. Flera av de unika produkterna, som ?ledtabletter? (glukosamin) och en speciell kloklippare som signalerar om man kommer nära pulpan har funnits i andra butiker tidigare.

Frukosten var Apoteket AB:s första event arrangerat av Micael Bindefeld, men enligt projektledare Helena Thorén på Bindefeld AB finns fler samarbeten redan inbokade.

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Om apoteket vill vara en instans före veterinären gäller det att deras personal kan ge råd inom djursjukvård. Hur mkt utbildning har deras personal inom detta???