Annons

Apotekens avgift höjs

Från den 1 maj höjs apotekens avgift till Apotekens Service. Avgiftshöjningen ska täcka en del av bolagets underskott.

19 apr 2013, kl 10:41
0

Annons

Tandvårds- och Läkemedelsförmånsverket har beslutat att den avgift som apoteken betalar till Apotekens Service ska höjas med 10 öre. Från och med den 1 maj blir avgiften 2,10 kronor per receptorderrad.

Avgiften höjs för att täcka en del av det statliga bolagets underskott. Det ska också användas till att göra övergången till myndighet stabilare.

– Det återstående underskottet ska kunna hanteras utan allt för omfattande besparingar hos Apotekens Service AB. Vi har nu skapa förutsättningar för en avgiftsnivå som är hållbar på längre sikt, säger Inger Erlandsson, chef för apoteksavdelningen på TLV, i ett pressmeddelande.

Den 1 januari 2014 kommer Apotekens Service att ombildas till en myndighet.

Sveriges apoteksförening har i ett remissvar till TLV förordat en sänkning av avgiften med 10 öre, till 1, 90 kronor, då man anser att ombildningen till myndighet inte har något att göra med ett fungerande IT-system till apotekskedjorna. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng