Apotekare ordförande i NLL:s läkemedelskommitté

I Norrbottens läns landsting leds nu läkemedelskommittén av apotekaren Anders Bergström. Detta sedan läkaren Björn Olsson avgått.

5 okt 2006, kl 15:56
0

Annons

Enligt vad Läkemedelsvärlden erfar är detta en unik situation ? landets kommittéordförandestolar har så gott som alltid besuttits av personer som tillhör läkarprofessionen.


– Såvitt jag vet är det första gången en apotekare leder en läkemedelskommitté sedan läkemedelsreformen, säger Mikael Hoffman, ordförande i läkemedelskommittén i Östergötland.

Anders Bergström är legitimerad apotekare och har bland annat arbetat på sjukhusapoteket och dialysavdelningen på Sunderby sjukhus. Sedan 2001 har han arbetat med läkemedelskommittéfrågor på halvtid. Han kommer åtminstone under hösten att leda Norrbottens läkemedelskommitté.


Dessutom kommer Anders Bergström att bli landstingets nye så kallade läkemedelsstrateg efter att ha avslutat sin anställning inom Apoteket.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng