Annons

Apoex satsar på vården

Hemtjänsten och vårdcentraler är fokus för nystartade
apoteksföretaget Apoex. De nischar sig genom att ha distanshandel av
läkemedel till vården. Men främst handlar det om receptbelagda
preparat.

13 sep 2010, kl 13:21
0

Annons

Apoex startades 2009 av läkare John Patrick Berlips och hans bror Jens Berlips, civilingenjör som arbetat med it. I somras fick de apotekstillstånd av läkemedelsverket och i fredags öppnade de sitt första fysiska apotek i Stockholm. Men deras egentliga flaggskepp handlar om distanshandel riktiat mot vården.

Tanken är att läkare samtidigt som de förskriver ett läkemedel ska fråga patienten om denne vill ha det hemskickat, utan porto eller leverans avgift. Om svaret blir ja ska förskrivaren kunna beställa läkemedlet direkt hos Apoex. Hemtjänsten är en annan del av vården där bröderna tror att deras tjänster kommer att användas.
– Vi har redan samarbetsparter som vi kommer att börja jobba med, säger Jens Berlips, vd på Apoex.

Till en början kommer apoteket inte att sälja receptfria läkemedel och handelsvaror. Planen är att gå runt genom marginalen på det receptbelagda sortimentet.
– Till en början är vi inte så intresserade av OTC just nu men det kan också bli annorlunda i framtiden, säger Jens Berlips.

Alla läkemedel finns tillgängliga i Apoex system men vissa preparat tror man kommer bli mer populära att beställa, läkemedel till patienter med högt blodtryck nämns som en intressant grupp. Information om läkemedel ska kunderna få via skriftlig information och genom kundtjänsten dit man kan ringa. Ägarna utlovar fler tjänster under hösten, bland annat en som ska underlätta för kroniskt sjuka patienter.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng