Alzheimersamarbete delar på 1,3 miljarder

Alzheimersamarbete delar på 1,3 miljarder

Tre projekt ska med stora resurser gemensamt driva alzheimerforskningen snabbare framåt.

20 mar 2015, kl 10:54
0

Innovative Medicine Initative, IMI, har presenterat en ny plattform för alzheimerforskning. IMI, som är ett samarbete mellan EU och den europeiska läkemedelsindustrin genom organisationen Efpia, kommer att i det här samarbetet arbeta tillsammans med Global Alzheimer’s Platform (GAP).

Målet är att skynda på forskningen och då i delprojekt som är så stora att vanliga organisationer inte mäktar med att driva dem.
Delprojekten ska komplettera varandra och har vardera en budget på 167, 520 och 594 miljoner kronor, tillsammans 1,3 miljarder. Plattformen ska samla experter från industri, universitet, mindre biotechföretag och patientorganisationer.

-Alzheimers sjukdom är en global utmaning som kräver en global lösning, och det är i den andan som IMIs alzheimerplattform vill nå ut till andra initiativ om Alzheimers sjukdom runt i världen.
-Alla som arbetar med Alzheimers sjukdom behöver att dra åt samma håll ifall vi vill nå resultat som kan göra slut på lidandet från denna hemska sjukdom, säger Irene Norstedt, IMI Acting Executive Director, i ett pressmeddelande.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng