Annons

?Allmänheten vill att sjukvården ska samarbeta med alternativmedicinen?

KOMPLEMENTÄRMEDICIN, REPLIK PÅ ANDERS CRONLUNDS LEDARSTICK ?NEDVÄRDERING AV KUNSKAP? I LMV 1-2/04, SID. 14

24 feb 2005, kl 13:41
0

Annons

Anders Cronlund vet tyvärr inte riktigt vad det är han kritiserar i Läkemedelsvärlden 1-2/05. Stockholms läns landsting har tagit beslut om att genomföra ett tvåårigt projekt som ska leda till att en policy tas fram för hur landstingets framtida arbete med komplementär- och alternativmedicinen ska se ut.
Projektet ska utgå ifrån patientperspektivet och bland annat skapa möten mellan hälso- och sjukvårdspersonal och utövare inom komplementärmedicinen för att stimulera till ökad dialog och samverkan.

Bakom beslutet ligger en önskan från Stockholms läns medborgare som bland annat visats i den så kallade Stockholmsstudien, som landstinget tog fram 2001. Av de 1 001 stockholmare som svarade ville 77 procent ha ökat samarbete mellan alternativmedicinen och den vanliga sjukvården. 74 procent ville att landstinget ska satsa mer på alternativmedicin. 73 procent ville att alternativmedicin ska bekostas av skattemedel. Nyligen gjorde vi en liknande studie bland allmänläkare. Nu anser vi att tiden är mogen för att gå vidare.
Om Cronlund tillhör den minoritet som inte ens vill titta på möjligheterna till samverkan, så kan jag bara beklaga.

Lena-Maj Anding (mp)
Ansvarig för komplementär- och alternativmedicinska frågor i Stockholms läns landsting

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng