Annons
Helena Strigård ny vd på Swedenbio i höst
Helena Strigård

Helena Strigård ny vd på Swedenbio i höst

Helena Strigård blir ny vd på branschorganisationen Swedenbio. Hon efterträder Jonas Ekstrand.

1 jul 2019, kl 09:53
0

Annons

Swedenbios styrelse har utsett Helena Strigård till ny vd. Hon är i dag branschföreningens vice vd och tillträder det nya jobbet 1 september. Då går Jonas Ekstrand efter åtta år som föreningens vd vidare till ny verksamhet.

– Jag ser fram mot att ta över ledarskapet för Swedenbio och tillsammans med mina kollegor vidareutveckla föreningens arbete med att stötta våra medlemmar och stärka förutsättningarna för de svenska life science-företagen. Life science är en svensk paradgren och vårt fokus är att den fortsatt så ska vara, säger Helena Strigård, i ett pressmeddelande.

Helena Strigård är civilingenjör i molekylär bioteknologi och har en fil.kand. i företagsekonomi. Hon kom, som Läkemedelsvärlden rapporterade, till Swedenbio som vice vd 2017 då hon lämnade ett jobb som opolitisk tjänsteman vid finansdepartementet där hon bland annat arbetade med närings- och forskningspolitiska frågor. Helena Strigård har tidigare även bland annat arbetat som rådgivare inom forsknings- och innovationspolitik på Svenskt näringsliv samt som rådgivare på näringslivsorganisationen BusinessEurope.

– Jag är mycket glad att Helena Strigård har tackat ja till uppgiften att leda Sveriges största branschförening för life science. Som vice vd på Swedenbio har hon starkt bidragit till organisationens positiva utveckling och jag är övertygad om att hon kommer att kunna vidareutveckla verksamheten som nu befinner sig i kraftig expansion, säger Swedenbios styrelseordförande Lars Adlersson i pressmeddelandet.