Annons
400 anställda måste gå från Novo Nordisk

400 anställda måste gå från Novo Nordisk

Novo Nordisk omstrukturerar sin forskning och utveckling och säger upp anställda i Danmark och Kina.

18 sep 2018, kl 14:51
0

Det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk säger upp omkring 370 anställda i Danmark och ett 30-tal i Kina, alla inom forskning och utveckling. Enligt ett pressmeddelande från företaget är uppsägningarna ett led i en större omstrukturering av forskningen för att accelerera utvecklingen av läkemedel mot diabetes och andra kroniska sjukdomar.

Vid omstruktureringen kommer Novo Nordisk att bygga upp särskilda biotech-enheter  i Danmark, Storbritannien och USA. Dessa ska fungera som ”satelliter” till bolagets centrala forsknings- och utvecklingsverksamhet och driva innovation inom prioriterade områden som stamcellsforskning och translationell forskning om kardiovaskulära och metabola sjukdomar.

Dessutom planerar bolaget att öka sina investeringar i digitala lösningar som artificiell intelligens.

– Vår ambition är att nå högre nivåer av innovation inom ett bredare spektrum av kroniska sjukdomar. Detta kräver att vi allokerar resurser till våra prioriterade områden. Tyvärr innebär detta att ett antal värderade medarbetare förlorar sina jobb för att vi ska kunna försäkra oss om att ha den forskningskapacitet som krävs för att uppfylla våra långsiktiga tillbväxtambitioner, säger bolagets forskningschef Mads Krogsgaard Thomsen i pressmeddelandet.

Novo Nordisk har sitt huvudkontor i Danmark och har omkring 43 000 anställda i 79 länder.