20 miljoner till information om covid-19-vaccinering

20 miljoner till information om covid-19-vaccinering

Dessutom föreslår regeringen att ytterligare 1,5 miljarder kronor under 2021 ska gå till testning och smittspårning.

7 jun 2021, kl 10:46
0

I en extra ändringsbudget föreslår regeringen att Folkhälsomyndigheten ska få ytterligare 20 miljoner kronor under 2021 till riktade informationsinsatser om covid-19-vaccinering. Syftet är att få en högre vaccinationstäckning i de grupper i samhället där benägenheten att vaccinera sig är låg, samt att se till att nödvändig information om vaccineringen kommer ut till allmänheten.

Sedan tidigare har regeringen avsatt 60 miljoner kronor till ett myndighetsgemensamt uppdrag att genomföra samordnade informationsinsatser om covid-19-vaccinering riktade till allmänheten.

I detta uppdrag ingick också att nå grupper med låg vaccinationstäckning, men regeringen anser att dessa insatser behöver förstärkas ytterligare och vill därför att mer resurser avsätts.

Miljarder till testning och smittspårning

En storskalig testning och smittspårning av covid-19 är viktigt för att kunna få ner smittan och få en bra bild över hur smittläget ser ut. Nu föreslår regeringen att ytterligare 1,5 miljarder kronor under 2021 avsätts till detta område.

I vårändringsbudgeten föreslog regeringen att 1,65 miljarder kronor skulle tillföras till till testning och smittspårning. Om det nu aktuella förslaget blir verklighet kommer det att innebära att totalt över 12 miljarder kronor hittills har tillförts till området under 2021.

Båda förslagen bygger på överenskommelser mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng