10 000 får gå från Pfizer

Läkemedelsbolaget Pfizer ska hårdbanta sin organisation och sparkar en tiondel av sin personal. Även den svenska verksamheten kommer att drabbas när Europakoncernen ska dras ner med 20 procent.

23 jan 2007, kl 13:32
0

I måndags kväll svensk tid meddelade Pfizers koncernchef Jeffery Kindler, att företaget ska göra sig av med cirka 10 000 av totalt 106 000 anställda runt om i världen. Besparingarna kommer också att drabba de runt 1 300 personer som är anställda i Sverige

– Det är för tidigt att säga exakt hur det kommer att påverka oss i Sverige, säger Gisela Lindstand, informationsdirektör på Pfizer.

Hon säger också att beskedet om nerdragningarna var väntat men att förändringsarbetet inte bara är negativt utan också innebär möjligheter att flytta över resurser från renodlad säljverksamhet till läkemedelsutveckling.

Besparingarna kommer trots att företaget redovisat en nettovinst på 9,45 miljarder dollar för fjärde kvartalet 2006.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng