Vill ta Apotek Hjärtat till börsen
Apotek Hjärtat vill börsnoteras. Foto: Petra Hedbom

Vill ta Apotek Hjärtat till börsen

Apotek Hjärtats ägare och styrelse har beslutat att börsnotera apotekskedjan. Man tror att det finns en efterfrågan på stabila och kundnära företag på börsen.

25 jun 2014, kl 11:20
0

Fredrik Strömholm

Sverige kan få sitt första börsnoterade apoteksbolag. Apotek Hjärtats styrelse och ägare Altor Fund III har beslutat att förbereda kedjan inför en notering på Nasdaq OMX Stockholm. 
– Vi tycker att bolaget nu är moget för en börsnotering. Det är fem år sedan Altor gjorde investeringen, apoteksmarknaden har nu stabiliserats och Apotek Hjärtat har en god utveckling av verksamheten och lönsamheten. Vi tror att det finns en efterfrågan på den här typen av stabila och konsumentnära företag på börsen, säger Fredrik Strömholm, partner på Altor Equity Partners.

Tidplanen för börsnoteringen är inte satt, men kan ske mot slutet av året enligt Fredrik Strömholm. 
– Börsen är en kvalitetsstämpel och gör även varumärket mer känt. Nu ser vi en ökad satsning på differentiering av apotekskedjorna. Apotek Hjärtat kommer att kunna erbjuda mer varor och tjänster, men jag tror inte att varken kunder eller anställda kommer att märka någon skillnad mot tidigare på kort sikt.

Apotek Hjärtat är Sveriges näst största apotekskedja och har en marknadsandel på 25 procent, fler än 300 apotek och drygt 2 000 anställda. Apotekskedjan har en omsättning på drygt nio miljarder kronor.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng