Annons

Vagifem blir receptfritt

Från och med nästa år blir Vagifem i dosen 10 mikrogram receptfritt. Östrogenpreparatet uteslöts för ett år sedan ur förmånen.

5 nov 2014, kl 10:22
0

Annons

I oktober 2013 uteslöts Vagifem 10 mikrogram ur läkemedelsförmånen, då TLV ansåg att preparatet var för dyrt. Företaget överklagade beslutet, men förvaltningsrätten avslog överklagandet. Sedan dess har Vagifem varit en av de största produkterna utanför förmånen, enligt siffror från TLV. 

Nu har Läkemedelsverket godkänt att preparatet blir receptfritt i förpackningar om 18 tabletter á 10 mikrogram. Vagifem används för att behandla vaginal atrofi, lokal östrogenbrist i underlivet vilket kan leda till torrhet och irritation.

Enligt ett pressmeddelande från Novo Nordisk, som marknadsför Vagifem, kommer preparatet att finnas receptfritt från och med början av 2015.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng