TLV höjer ersättning efter miss

Apoteken får tre kronor extra i ersättning för generika under en tid. Anledningen är en miss av myndigheten.

2 okt 2013, kl 08:50
0

Från den 1 oktober fram till den 31 december 2014 kommer ersättningen till apoteken för generiska läkemedel och för utbytbara läkemedel med generisk konkurrens att höjas från 10 till 13 kronor.

Anledningen är att Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket har räknat fel och mellan november 2009 och maj 2013 betalat ut fel ersättning på vissa läkemedel. Detta innebär att utförsäljningspriset höjs och att kunderna får betala mer. Myndigheten informerade om missen tidigare i år och nu börjar alltså den tillfälliga höjda ersättningen att gälla.

TLV skriver att en patient som inte kommer upp till gränsen för högkostnadsskyddet kan få betala högst 60 kr mer för receptbelagda läkemedel under ett år. Den tidigare missade ersättningen har gjort att kunderna under en period betalat ett lägre pris
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng