Annons

Thony Björk ordförande i SFF

Det blir Thony Björk som övertar ordförandeposten i Sveriges
Farmacevtförbund efter Carin Svensson. Det står klart efter förbundets
fullmäktige i helgen.

22 nov 2010, kl 11:31
0

Valberedningen hade inför fullmäktige föreslagit just Thony Björk som ordförande och på lördagen valdes han att efterträda Carin Svensson. Thony Björk är apotekare och och har tidigare arbetat på band annat Lif och Apotekarsocieteten, där han bland annat var chefredaktör för dåvarande Svensk Farmacevtisk Tidskrift.

Han arbetar nu på Apoteket AB dit han kom redan 1995 som kommunikationschef. Sedan 2007 har han fokus på internationella frågor inom företaget i rollen som direktör för Corporate relations. Thony Björk är också vice president i den europeiska organisationen PGEU, Pharmaceutical Group of European Union.

Tidigare ordförande Carin Svensson avböjde omval med anledning av att hennes arbete som farmacichef på Kronans Droghandel tar mycket tid. Hon har varit ordförande i två perioder, dels mellan 1991-96 och senast 2008 fram till nu.

Till förste vice ordförande för Sveriges Farmacevtförbund valdes Pär Tellner och andre vice ordförande blir Lena Johansson. Övriga styrelsemedlemmar är Pia Seidel, Laila Yakob Massarimi och Birgitta Davidson. Magnus Dahlander är med som representant för studentsektionen.