Hem Taggar Dna

Tag: Dna

”Crispr har öppnat en helt ny värld”

Forskaren Jonas von Hofsten använder zebrafiskar för att hitta orsakerna till en ovanlig cancer. Med gensaxen Crispr/Cas9 har forskningen tagit stora kliv framåt.
7 nov 2019, kl 15:52

Inget patent på mänskliga gener

Det ska inte gå att ta patent på mänskliga gener har USAs högsta domstol beslutat. Men det är fritt fram för patent på gener som är framställda på konstgjord väg.
14 jun 2013, kl 11:05

Förbättrad syn med genterapi

Fyra av sex patienter med en ärftlig näthinnesjukdom fick bättre syn efter genterapi. Resultatet kommer från två separata studier i liten skala där syftet var att testa behandlingens säkerhet ? synförbättringen kom som en oväntad...
28 apr 2008, kl 14:11

Enäggstvillingar är inte genetiskt identiska

Antalet kopior av enskilda DNA-segment skiljer sig åt mellan enäggstvillingar. Detta har amerikanska, svenska och holländska forskare visat i en studie som publicerats i American Journal of Human Genetics. Resultatet kan komma till användning vid...
18 feb 2008, kl 17:07

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng