Annons

Stor patientsajt blir större

Den amerikanska sajten Patients Like Me där patienter kan dela med sig
av sina behandlingar och sjukdomsupplevelser ska nu bli ännu större. Och även läkemedelsföretag drar nytta av informationen som finns där.

12 apr 2011, kl 12:14
0

Den amerikanska patientwebben, patientslikeme.com, har funnits i fem år och blivit ett av de mest använda forumen på internet. Fram tills nu har den bara varit öppen för personer med någon av 22 typer av kroniska sjukdomar som till exempel Parkinsons, ALS, HIV, depression och epilepsi. Men nu har företaget bakom gjort om sina plattformar och öppnar för alla typer av sjukdomar.

Sedan sajten startade 2006 har patienter från hela världen delat med sig erfarenheter från över 9700 olika behandlingar och nästan 5000 symptom relaterade till sina kroniska sjukdomar. Ett första mål är att samla 100 000 patienter.

Förutom att vara en social mötesplats för patienter har Patients Lika Me blivit en informationskälla för läkemedelsföretag. Dessa står för en del av intäkterna till sidan och kan få hämta information om vad som kommit fram på de olika diskussionssidorna. Life scienceföretag har också använt sidan för att rekrytera patienter till kliniska prövningar.