Annons
Stjärnregissör gör film om antibiotikaresistens
Filmen Superbug om hotet från antibiotikaresistens och kommer att visas på HBO och BBC Two år 2021. Foto: Amos Pictures.

Stjärnregissör gör film om antibiotikaresistens

Hotet mot antibiotikan blir film. “Superbug” kommer att kunna ses via streamingtjänsten HBO och brittiska BBC.

8 nov 2019, kl 12:12
0

Konsekvenserna av den ökade antibiotikaresistensen är ofattbara om inget görs för att stoppa utvecklingen. Nu blir hotet mot antibiotikan också film.

Det är regissören Dan Reed, som bland annat står bakom dokumentären Leaving Neverland där artisten Michael Jackson pekas ut som pedofil, som tar sig an antibiotikaresistensfrågan i filmen Superbug.

Filmen, som ännu är i planeringsstadiet, beskrivs som en blandning av en dokumentär och en spelfilm.

I ett uttalande till bolaget Kew media distribution, som ska distribuera filmen, beskriver Dan Reed Superbug som en film som ”kommer berätta den viktiga historien om hur mänskligheten fick ett undermedel – antibiotika – en garant för modern medicin, och nu har nästan förlorat det. ”

Filmen ska enligt information från distributionsbolaget ”avslöja historien om hur detta hände och vad det betyder för den framtida mänskligheten.”

Den cirka två timmar långa filmen ska blanda dokumentärt material med spelade scener och kommer att kunna ses via streamingtjänsten HBO och brittiska BBC Two. Premiären är satt till år 2021.