Senaste numret av Läkemedelsvärlden

Senaste numret av Läkemedelsvärlden

I nummer ett av Läkemedelsvärlden kan du bland annat läsa om:

25 mar 2009, kl 16:40
0

SPECIAL:

Manipulerad vetenskap

Det vetenskapliga systemet har blivit kapat. Nyligen offentliggjorda interna dokument som Läkemedelsvärlden gått igenom visar hur läkemedelsföretag har förvandlat den vetenskapliga publiceringsprocessen till effektiv marknadsföring.

Förvirrat inför upphandlingen

Upphandlingen av läkemedelsförsörjningen på sjukhus har precis börjat. För att reda ut vad Apoteket AB egentligen gjort tidigare har landstingen anställt rekordmånga apotekare. Men vilka som egentligen ska buda mot Apoteket AB är oklart.

Charlotte Unger om att stoppa miljöfarliga läkemedelsfabriker

Samhället måste sluta fokusera på att bara få det billigaste läkemedlet. Prispressen har lett till att läkemedel som säljs i Sverige idag produceras i fabriker som allvarligt förorenar miljön i låginkomstländer konstaterar Läkemedelsverket. Myndighetens miljöchef berättar i en intervju vilka lösningar de ser på problemet.

TIA-attacker ska tas på större allvar

Risken för stroke efter en så kallad TIA är mycket större än man tidigare trott. I Socialstyrelsens nya riktilinjer har snabb behandling och utredning av TIA fått högsta prioritet.

Kunskapsakuten om artros

Artros är den vanligaste reumatiska sjukdomen. Men idag finns inga läkemedel som stoppar sjukdomen. Istället ligger fokus på smärtlindring och alternativa behandlingsvägar. Kunskapsakuten går igenom allt från basfakta till forskningsfront för Artros.

Dessutom i detta nummer:
* Hyllorna riskerar att stå tomma när alla apotek måste expediera det billigaste läkemedlet på marknaden.
* Ledare om att något måste göras när spökskriveriet blivit norm.
* Publicerat: tre forskare väljer ut och kommenterar aktuella studier.
* X om Y: Maria Dolores Chermá Yeste om anpassad dosering.
* Karriär och kalendarium.
* Gunilla Eldh om att det äntligen kommer nya röksignaler från vården.

Vill du prenumera på Läkemedelsvärlden? Teckna din prenumeration här.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng