Prisas för läkemedelsarbete
Gerd Silk, utvecklingsledare Bättre liv för sjuka äldre, Monika Westmark, chefsapotekare, Elisabeth Cederlund-Ekman, medcinskt ansvarig sjuksköterska och Franz Rücker, ordförande i Läkemedelskommittén på Gotland.

Prisas för läkemedelsarbete

Region Gotland belönas för sitt framgångsrika arbete med läkemedelshantering till äldre.

28 mar 2014, kl 10:57
0

Enligt motiveringen har Gotland en aktiv läkemedelskommitté som förbättrar nyckeltalen för en bra läkemedelsanvändning till äldre.

Hemligheten med att man lyckats bra beror enligt Gerd Silk, utvecklingsledare inom socialtjänsten, bland annat på en enträgen läkemedelskommitté.
– De har troget varit ute och besökt förskrivare och pratat om vikten av en bra läkemedelsanvändning. Det har varit ett långsiktigt arbete med uppföljning av statistik och omprövning av vissa läkemedel. Det i kombination med att äldres läkemedelsanvändning fått ett allmänt större fokus de senaste åren har gett resultat, säger hon.

Gerd Silk lyfter också fram den kliniska farmaceut som regionen haft anställd.
– Det blev ett riktigt lyft när vi införde den tjänsten som har betytt oerhört mycket för att fånga upp problem. Än så länge är det en projektanställning men som vi hoppas vi ska kunna fortsätta med.

Det är Sveriges Pensionärsförbund som står bakom priset till Region Gotland. I veckan var en delegation från den gotländska hälso- och sjukvården och socialtjänsten i Stockholm och tog emot utmärkelsen av äldreminister Maria Larsson.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng