"Pharmacia utplånat"

Sedan fusionen med Pfizer har Pharmacias före detta anställda i Sverige i stor utsträckning sagts upp eller fått mindre ansvarsfulla positioner än tidigare, skriver Dagens Industri.

6 okt 2003, kl 18:17
0

Annons

Bara fem månader efter fusionen är det som en gång var företaget Pharmacia i princip utraderat.

? Pharmacia har monterats ned ganska kraftigt. Folk sägs upp och verksamheter som inte passar Pfizers profil säljs ut eller läggs ned. Av kärnan i Pharmacia finns ingenting kvar, säger en mångårig tidigare medarbetare på Pharmacia till DI.

Pharmacias huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm är övergett, och Pfizer överväger en utförsäljning av såväl Pharmacia Diagnostics med 1100 anställda som Pharmacias tidigare ögonkirurgiforskning.

Fram till augusti hade 5000 före detta Pharmaciaanställda varslats om uppsägning. Kvarvarande personal från det gamla marknadsbolaget har flyttat till Pfizers lokaler i Täby, i väntan på att nya lokaler ska färdigställas.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng