Med ansvar för e-hälsa

Den 1 januari bildades den nya E-hälsomyndigheten. På den hamnar nu ansvaret för e-recept och läkemedelsstatistik.

7 jan 2014, kl 09:32
0

E-hälsomyndigheten som startade sin verksamhet den 1 januari i år kommer att ansvara för register och it-funktoner som öppenvårdsapotek och vårdgivare behöver ha tillgång till.  Myndigheten tar också över ansvaret för e-recept och för den läkemedelsstatistik som Apotekens Service haft hand om.

Generaldirektör för E-hälsomyndigheten är Torsten Håkansta och på den Stockholmsbaserade verksamheten finns drygt 130 anställda varav omkring hälften är it-personal.

Regeringen har också gett myndigheten i uppdrag att ansvara för samordning av regeringens satsningar på e-hälsa och de har en viktig roll i arbetet med att ta fram nya e-hälsotjänster i Sverige. Ett exempel är att driva projektet med personaliga hälsokonton, ”Hälsa för mig”, arbete som inleds under det här året och som har en budget på 240 miljoner kronor under tre år.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng