Annons
Kronans Droghandel startar apotekskedja

Kronans Droghandel startar apotekskedja

Kronans Droghandel räknar med att köpa något av klustren från Apoteket
AB och påbörjar nu sin rekrytering till det nya huvudkontoret som
kommer att ligga i Stockholm. Ambitionen är att bli en av de ledande apoteksaktörerna.

30 apr 2009, kl 11:06
0

Annons

Kronans Droghandel är idag en av två läkemedelsdistributörer på den svenska marknaden. Men från och med senhösten räknar de också med att ha dragit i gång ett nytt bolag som driver apotek. Namnet kommer vara detsamma och företaget har ambitionen att bli en av landets ledande apoteksaktörer.
? Vi har arbetat fram ett koncept som bygger på vad vi vet om den svenska marknaden. Vi är små i förhållande till de stora internationella kedjorna men vi tror inte storleken spelar så stor roll. Fokus kommer att ligga på service och bemötande, säger Cecilia Marlow, vd på Kronans Droghandel.

Det nya bolaget kommer vara särskilt från den del av Kronans Droghandel som sköter distribution. Distributionsbolaget kommer finnas kvar i Göteborg, medans apoteksdelen av bolaget ska ha sitt huvudkontor i Stockholm. Distributionsbolaget kommer att bli leverantör till apoteksbolaget, men de räknar också med att bli läkemedelsdistributörer till även andra apoteksföretag.
? Det finns idag två läkemedelsdistributörer i Sverige, och det kommer det finnas även efter omregleringen och vi ska då förse även andra apotek med läkemedel, säger Cecilia Marlow.

Stora delar av ledningsgruppen för det nya bolaget är redan på plats, och företaget påbörjar nu sin rekryteringsprocess till ytterligare 5 till 10 tjänster.
? I det här första steget handlar det om att rekrytera roller inom kvalitet, sortiment, drift och marknadsföring, säger Cecilia Marlow.

När det gäller vårens stora debatt om kompetenskraven på läkemedelsansvariga har Kronans Droghandel sin ambition klar.
? Vi ser ju helst att den läkemedelsansvariga är apotekare, men vi ska också vara realistiska och se till den personal som vi tar över när vi köper apotek från Apoteket AB.

Varför ska man jobba hos er?
? Jag hoppas och tror att vi kommer bli en attraktiv arbetsgivare eftersom vi kommer ha en platt organisation. Företaget är prestigelöst och man har stora möjligheter att påverka arbetet. Sen är det ju en spännande resa företaget ger sig ut på nu när man ska utveckla och bygga upp en ny verksamhet, det tror jag locka många.  

Kronans Droghandel hoppas att först köpa ett av apoteksklustren och på sikt också satsa på nyetableringar.
? Vi vet ju inte helt säkert än när vi är igång med våra första apotek, det beror mycket på hur försäljningsprocessen går till. Men vi hoppas vara igång under senhösten.