Annons
GSK annonserar besparingar

GSK annonserar besparingar

Läkemedelsföretaget Glaxosmithkline sällar sig till den växande skara företag som skär ner på personal. Senare i veckan förväntas ledningen för GSK att annonsera stora besparingar. Men det beror inte på någon ekonomisk kris enligt dem själva.

3 feb 2009, kl 11:23
0

De senaste veckorna har flera läkemedelsjättar offentliggjort omfattande neddragningar för den närmaste framtiden. Näst på tur står Glaxosmithkline som enligt brittiska medier planerar att skära ner på verksamheten och minska personalstyrkan med upp till 6000 tjänster. Företagets ledning har inte velat kommentera siffrorna men förväntas komma med besked i slutet av veckan i samband i med sin kvartalsrapport.

Att det blir neddragningar har ingen dementerat och en talesperson från företaget säger att det inte beror på kärvare ekonomiska tider utan på att ?företaget genomgår en omstrukturering liksom många andra i branschen?, enligt brittiska Times online. Talespersonen säger också att GSK anställt oproportionerligt många de senaste åren, framför allt i Storbritannien och att det nu måste skäras ner. Företagets vd Andrew Witty har gått ut med att han vill göra GSK mindre beroende av några få storsäljande preparat och istället bredda produktportföljen.

Redan i slutet av 2008 meddelade GSK att företaget skulle dra ner och bland annat stänga en fabrik i Storbritannien. De kommande besparingarna, som blir betydligt mer omfattande, kommer att drabba alla delar av företagets verksamhet enligt uppgifter till brittiska media.