Fortsatt priskrig på läkemedel

Läkemedelsföretagen fortsätter att sänka priserna inom det utbytbara läkemedelssortimentet, enligt ett pressmeddelande från Läkemedelsförmånsnämnden, LFN. I många fall handlar det om rejäla sänkningar.

11 aug 2003, kl 18:59
0

Den 1 september 2003 genomförs prissänkningar på sammanlagt 556 läkemedel. Stora prissänkningar görs bland annat på fabrikat av blodfettssänkaren simvastatin, magsårsmedlet omeprazol, blodtrycksmedlet felodipin och det antidepressiva medlet citalopram. Sedan årsskiftet har priserna sänkts på nästan 3 800 läkemedel.

Enligt Ann-Christin Tauberman, generaldirektör på Läkemedelsförmånsnämnden, är det anmärkningsvärt att priserna fortsätter att sjunka på flera av storsäljarna.
? Vi var redan tidigare överraskade av att priserna på de här läkemedlen sjunkit så drastiskt.

Före patentutgången för simvastatin kostade en 98-tabletters förpackning av MSD:s Zocord (20 milligram) 1 222 kronor. Samma förpackningsstorlek av det billigaste simvastatinpreparatet (20 mg) kommer från den 1 september att kosta 175 kronor.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng