“Utmaningen är att göra kunskapen begriplig”

“Utmaningen är att göra kunskapen begriplig”

Christina Ljungberg bloggar om rollen som farmaceut när alla kan vara expert och information finns ett klick bort.

29 jun 2017, kl 10:51
0

Ibland funderar jag över mitt värde som farmaceut – kunderna blir allt mer pålästa, vem som helst kan hitta information på nätet och på apotek har vi ESS som kan ge oss varenda relevant interaktion och några till.

Sedan blir jag plötsligt påmind om vad all information drar med sig. Desinformationen florerar också.

Efter att nyligen sett exempel på det i tv-morgonsoffan ser jag dock min roll med andra ögon. Vi farmaceuter har till skillnad från många andra en helhetsbild och vi vet var vi kan hitta pålitlig information. Det allra svåraste är att förmedla sin kunskap på ett begripligt och förtroendeingivande sätt.

Läs hela Christina Ljungbergs blogginlägg här.