Annons

Debatt om statiner vid osteoporos

Användning av lipidsänkande statiner i doser som används i klinisk praxis reducerar inte risken för frakturer som beror på benskörhet. Det visar en ny studie som publicerats i JAMA (2001;357:1850). Studiens resultat går därmed emot tre andra studier som publicerades förra året. Hittills har totalt sju studier som undersökt effekten av statiner på frakturrisk publicerats. […]

12 jun 2001, kl 13:17
0

Användning av lipidsänkande statiner i doser som används i klinisk praxis reducerar inte risken för frakturer som beror på benskörhet. Det visar en ny studie som publicerats i JAMA (2001;357:1850). Studiens resultat går därmed emot tre andra studier som publicerades förra året. Hittills har totalt sju studier som undersökt effekten av statiner på frakturrisk publicerats. Tre har visat en minskad risk och fyra har det inte.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng