Annons

Tillsammans boostar Apoteksmässan och Läkemedelskongressen branschen

19 sep 2011, kl 12:10
0

Annons
Amadou Jallow
Apotekare

Om bloggen

Här skriver våra gästbloggare regelbundet om ämnen som de funderat på och har tankar om. De åsikter som framförs är skribenternas egna.

Nu har apoteksbranschen en mässa och en kongress som kompletterar varandra. Apoteksmässan och Läkemedelskongressen behövs båda, som mötesplatser för fortbildning, nätverkande och för att visa upp framgångsrika uppfinningar som omregleringen av apoteksmarknaden har stimulerat till.

Apoteksmässan 2011 är den andra i ordningen som gick av stapeln på Kistamässan 7-8 september. Årets mässa lockade över 2000 besökare som kunde välja mellan 35 olika seminarier. I den gigantiska utställningshallen med över 100 utställare erbjöds ett brett spektrum av produkter och tjänster med anknytning till apoteksmarknaden. Det var med stolthet jag vandrade omkring i hallen och kände att jag är en del av denna unga apoteksmarknad med en stor mångfald av allt, inte bara apoteksaktörer. Här träffades entreprenörer samt folk från IT, media, apotek, myndighet, läkemedelsbranschen, politiker, forskare, egenvård, säkerhet – ja alla möjliga, inte bara från Sverige, utan från övriga Europa, Asien och någon från Afrika.

Den nya apoteksmarknaden öppnar för en mångfald av tillfällen att få in nya kompetenser och friska impulser i bransch. Det är viktigt med mötesplatser och forum för samverkan mellan alla som är inblandade i läkemedlets väg till patienten. Här har både Apoteksmässan och Läkemedelskongressen viktiga roller att fylla. Den årliga Läkemedelskongressen går av stapeln 7-9 november, på Stockholmsmässa i Älvsjö och har i år ett mycket spännande tema: ”Morgondagens läkemedelsanvändning”. Missa inte detta tillfälle till kompetensutveckling!

Det händer mycket i branschen. Vi ses på Läkemedelskongressen.

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här