Annons

Astrazeneca bygger kontrollaboratorium i Umeå

Laboratoriet innebär att 40 nya jobb skapas, skriver Västerbottenskuriren. Det är i första hand laboratorieingenjörer eller motsvarande med kemisk utbildning som ska anställas. Att ett nytt laboratorium byggs beror framför allt på den ökade tillverkningen vid Astra Zenecas fabrik i Södertälje. Att Astrazeneca valde att placera sitt fjärde kontrollab i Umeå har flera orsaker, bland […]

23 apr 2002, kl 12:55
0

Laboratoriet innebär att 40 nya jobb skapas, skriver Västerbottenskuriren. Det är i första hand laboratorieingenjörer eller motsvarande med kemisk utbildning som ska anställas. Att ett nytt laboratorium byggs beror framför allt på den ökade tillverkningen vid Astra Zenecas fabrik i Södertälje.

Att Astrazeneca valde att placera sitt fjärde kontrollab i Umeå har flera orsaker, bland annat närheten till universitetet och tillgången till välutbildad arbetskraft.

? I Södertälje är det svårt att få personal eftersom det är så stort tryck från Stockholm och andra omgivande större orter, säger projektchefen Kurt Bergner till VK.

Det nya laboratoriet är uppdelat i sex delar med tillhörande förrådsutrymmen, arkiv och kontor. Två analysgrupper på vardera 15 till 20 personer kommer att behövas.

Verksamheten ska starta redan i september. Vid full drift kommer motsvarande två miljarder tabletter att kontrolleras i Umeå, skriver VK.