Apotekare utsedd till docent

Bengt Åstrand är nybliven docent i farmakoinformatik. Han menar att farmacevter behövs i den medicinska forskningen.

21 jan 2013, kl 16:35
0

Annons

Bengt Åstrand. Foto: Linnéuniversitetet

Bengt Åstrand är legitimerad apotekare och doktor i biomedicinsk vetenskap med inriktningen hälsoinformatik. I slutet av 2012 utsågs han till docent i farmakoinformatik vid Linnéuniversitetet.
– Dels är titeln docent ett erkännande av den forskning som jag bedrivit och dels är det en möjlighet att fortsätta bedriva egen forskning i framtiden, säger Bengt Åstrand.

Hans forskning riktar in sig på gränslandet mellan IT inom läkemedelsområdet och användarna. Bland annat hur farmacevter, förskrivare och allmänhet använder e-recept och andra läkemedelsregister. Bengt Åstrand anser att det behövs forskande farmacevter.
– Vi är efterfrågade och vi kan också bidra i forskningsprojekten. Jag tycker att det är som roligast vid tvärprofessionella forskningsprojekt.

Bengt Åstrand har även varit apoteksdirektör i Kalmar län, har ansvarat Apoteket ABs utveckling av e-hälsotjänster och är medgrundare av Vårdapoteket.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng