Amerikansk dom ger Astrazeneca rätt

Rättegångarna om Astrazenecas patent för Seroquel (quetiapin) fortsätter. Enligt ett amerikanskt domslut är patentet giltigt.

30 mar 2012, kl 12:03
0

Annons

En distriktsdomstol i New Jersey, USA, dömde till förmån för Astrazeneca i ett mål mot fyra generikaföretag som hävdat att patentet för Seroquel var ogiltigt. Men Astrazeneca fick rätt av domaren, som menade att patentet var giltigt. Patentet för Seroquel löper ut 2017.

Detta är en följd av en dom i Storbritannien som ogiltigförklarade patentet på Seroquel. I början av mars dömdes det att patentet var giltigt i en nederländsk domstol.

I mitten av mars lämnade också Astrazeneca in en stämningsansökan mot den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för att förhindra att generiskt Seroquel ska få säljas i USA. Stämningsansökan avvisades.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng