Lediga jobb

Välkommen till Läkemedelsvärldens sida med platsannonser. Här kan du annonsera efter farmacevtisk personal och nå våra läsare som finns inom hela läkemedelsområdet. Läs mer hur du kan annonsera här under Annonsera.

  Utredare Läkemedelsinspektionen – Läkemedelsverket

  Uppsala

  Sista ansökningsdag: 3 mars
  Publicerad: 2019-02-01

  Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. 

  Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet. Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.

  Beskrivning av enhet/verksamhet
  Inspektionsenheten ansvarar för tillsyn av tillverkning av läkemedel, partihandel, sjukvårdsnära tillverkning, kliniska prövningar samt säkerhetsrapportering. Tillsammans med andra europeiska inspektorat arbetar vi aktivt med att utforma regelverk inom GMP/GDP/GCP/GVP och implementerar ändringar nationellt. Vi utför fältinspektioner både nationellt och internationellt samt övervakar rapportering av kvalitetsdefekter. Enheten har ett trettiotal medarbetare fördelade i tre grupper. Vi söker nu en utredare till gruppen Inspektion Kansli där du kommer att arbeta tillsammans med sju andra medarbetare.

  Arbetsuppgifter
  Vi söker en utredare till Läkemedelsinspektionen för omhändertagande och utredning av kvalitetsdefekter, förfalskade läkemedel och reklamationer genom riskvärdering, riskhantering och riskkommunicering. Utredare inom Inspektionen ingår i flertalet arbetsgrupper och förväntas bidra till samsyn och harmonisering.

  Utbildning och erfarenhet
  Du har kunskaper motsvarande akademisk utbildning om minst 4 år och är sannolikt apotekare, civilingenjör eller naturvetare och vill medverka till att läkemedel utvecklas, produceras och hanteras enligt gällande författningar och riktlinjer. Du ska ha mycket gedigen yrkeserfarenhet omfattande flerårig relevant erfarenhet från läkemedelstillverkning, gärna kvalitetssäkring som QA samt aktuell kunskap om EU GMP/GDP regelverket och andra riktlinjer inom området. Vi förutsätter att du behärskar engelska i skrift och tal. Din kompetensprofil kommer att påverka din framtida expertroll inom enheten.

  Personliga egenskaper
  Viktiga personliga egenskaper är hög integritet och utåtriktad läggning. Arbetet är omväxlande och kräver hög grad av självständighet och strukturerat arbetssätt. Du ska kunna arbeta metodiskt, ha ett analytiskt tänkesätt samt kunna filtrera och utvärdera data från olika system, även under tidspress. Vårt riskbaserade arbetssätt baseras på harmoniserade och kvalitetssäkrade tolkningar av regelverk vilket kräver intresse för kunskapsinhämtning, samarbete och god kommunikationsförmåga såväl internt som externt.

  Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

  Sista ansökningsdag: 2019-03-03
  Anställningsform: Tillsvidare
  Tillträde: Enligt överenskommelse
  Enhet: Inspektion av industri och sjukvård
  Diarienummer: 2.4.1-2019-009187

  Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

  Betyg och intyg som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

  Kontakt
  Du är välkommen att kontakta gruppchef Bengt Berglund eller enhetschef Virve Reiman-Suijkerbuijk. Du kan även kontakta den fackliga företrädaren Kristina Nilsson, SACO eller Pia Wictor ST.

  Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se

  Välkommen med din ansökan!

  Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

  Lediga Jobb

  Arbetsgivare Jobb Län Publicerad Sista ansökningsdag
  Utredare Läkemedelsinspektionen – Läkemedelsverket

  Uppsala

  1 februari 3 mars
  Universitetslektor i farmakologi – Göteborgs universitet

  Göteborg

  14 januari 28 februari