Lediga jobb

Välkommen till Läkemedelsvärldens sida med platsannonser. Här kan du annonsera efter farmacevtisk personal och nå våra läsare som finns inom hela läkemedelsområdet. Läs mer hur du kan annonsera här under Annonsera.

Informationsapotekare för Läkemedelskommittén, Läkemedelscentrum Region Örebro län

Örebro

Sista ansökningsdag: 2 maj
Publicerad: 2021-03-22

Läkemedelscentrum har ett övergripande ansvarar för läkemedelsfrågor inom Region Örebro län och arbetar bland annat med:
- Läkemedelsrekommendationer (Läkemedelskommittéverksamhet)
- Läkemedelshantering
- Riktlinjer för Dosförpackade läkemedel
- Klinisk farmaci
- Upphandling av läkemedel
- Uppföljning av läkemedelsförskrivning
- Upphandling och uppföljning av läkemedelsförsörjningstjänst och dostjänst
- Framtagande av övergripande rekommendationer och styrande dokument, som gäller för hela hälso- och sjukvården
- Övergripande läkemedelsadministrativa frågor (tidigare Läkemedelsenheten) inom Region Örebro län, såsom exempelvis samverkan med apoteksaktörer, budget och kostnadsuppföljning samt arbetsplatskoder för recept
- Controllerfunktion av förskrivna nutritionsmedel
- Läkemedelinformationscentralen CLINT (Centrum för LäkemedelsINformation i T-län)

Läkemedelscentrum har 22 medarbetare och består av läkare, apotekare, receptarier, apotekstekniker, en medicinsk vårdadministratör och en civilekonom med hälsoekonomisk profil.

Läkemedelskommittén är en lagstadgad verksamhet vars övergripande mål är att, som expertorgan inom områdena läkemedel och läkemedelsterapi, verka för en rationell, säker och kostnadseffektiv hantering av läkemedel sedd ur ett helhetsperspektiv, där patientens och samhällets bästa beaktas.

Läkemedelskommittén har 33 expertgrupper (cirka 120 personer) med en bred representativitet såväl professionellt (läkare, tandläkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter, dietister, apotekare, receptarie, hälsoekonom, hälsoutvecklare, miljöingenjör och toxikolog) som geografiskt inom Örebro län.

Läkemedelscentrum finns på Universitetssjukhuset Örebro. Ingång F1 plan 2.

Arbetsuppgifter:
Som informationsapotekare är du redaktör för Läkemedelskommitténs tidskrift Rapport om läkemedel. Den ges ut 6-8 gånger per år. Artiklar med nyheter inom läkemedelsområdet relevanta för den lokala sjukvården utgör en viktig del av informationsspridningen. Som ansvarig informationsapotekare ingår att bevaka nyheter samt leda arbetet i tidningens redaktionsråd.

Du är ansvarig för det redaktionella arbetet med Läkemedelskommitténs bok ”Rekommenderade läkemedel”. Den uppdateras kontinuerligt digitalt och ges ut vart annat år i tryckt form. I samband med revidering av Läkemedelskommitténs rekommendationer ingår att såväl läsa som diskutera reviderade rekommendationer från expertgrupperna.

Som apotekare deltar du också utifrån intresse i flera av expertgruppernas arbete. Du är också sekreterare i Läkemedelskommittén Region Örebro län.

En återkommande arbetsuppgift är att ta fram utbildningsmaterial till den information från läkemedelskommittén som erbjuds vårdcentralerna i länet. Samtliga vårdcentraler (30 stycken) besöks två gånger per år. Som ansvarig apotekare för denna utbildningsverksamhet deltar du i flertalet av besöken. I detta arbete jobbar du tillsammans med våra tre informationsläkare.
Läkemedelsområdet är brett och viktiga uppgifter kan variera över tid. Att vara flexibel och tycka att det är roligt med nya uppgifter är därför viktigt.

Kvalifikationer:
Du är legitimerad apotekare med lång erfarenhet inom farmakoterapiområdet. Då arbetet är utåtriktat har du en kommunikativ och pedagogisk förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Arbetet kräver att du behärskar det svenska språket väl. På Läkemedelscentrum arbetar vi nära varandra och vi fäster därför stor vikt vid förmåga till samarbete.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid.

Tillträde:
Hösten 2021.

Upplysningar:
Maria Palmetun Ekbäck, verksamhetschef, 019-602 65 32

Facklig företrädare:
Eva Wallén, 019-602 65 33

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2021-05-02

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:296

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Lediga Jobb

Arbetsgivare Jobb Län Publicerad Sista ansökningsdag
Informationsapotekare för Läkemedelskommittén, Läkemedelscentrum Region Örebro län

Örebro

22 mars 2 maj

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng