Lediga jobb

Välkommen till Läkemedelsvärldens sida med platsannonser. Här kan du annonsera efter farmacevtisk personal och nå våra läsare som finns inom hela läkemedelsområdet. Läs mer hur du kan annonsera här under Annonsera.

Läkemedelsverket söker Gruppchef till inspektionsenheten

Uppsala

Sista ansökningsdag: 11 maj
Publicerad: 2020-04-20

Vi söker dig som inspireras av vårt uppdrag och vill leda, utveckla och skapa goda resultat med helhetssyn, engagemang, mod och målfokus. Du vill vara en god företrädare för Läkemedelsverket internt som arbetsgivare och medarbetare samt externt gentemot våra intressenter. Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö.

Läkemedelsverket är en myndighet som verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Inspektionsenheten svarar för kontroll av tillverkning och distribution av läkemedel, kliniska prövningar samt säkerhetssystem. Utöver inspektioner inom industri och sjukvård hanterar enheten även kvalitetsfel och reklamationer. Enheten verkar inom sitt område både internationellt och nationellt och deltar i utformning av regelverk och riktlinjer. För närvarande arbetar 37 personer i 3 grupper.

Vi söker en gruppchef till gruppen med ansvar för GMP- och GDP-inspektioner. Gruppen består för närvarande av 15 inspektörer.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har naturvetenskaplig högskoleutbildning med farmaceutisk eller annan relevant inriktning och som vill medverka till att leda och utveckla tillsyn inom området. Du har dokumenterad, god erfarenhet från tidigare chefstjänst eller personalledning kombinerad med flerårig arbetslivserfarenhet från läkemedelstillverkning inom produktion, kvalitetssäkring eller kvalitetskontroll. Erfarenhet av tillståndspliktig verksamhet är en fördel, likaså vanan att arbeta på en myndighet, och även i ett internationellt sammanhang.

Personliga egenskaper

Viktiga personliga egenskaper är mycket goda ledaregenskaper samt förmågan att initiera, prioritera, delegera och följa upp i ett regelstyrt område. Stor vikt läggs på att kunna arbeta självständigt med hög integritet kopplat till utåtriktad läggning och transparens. Du ingår i ledningsgruppen för Inspektionsenheten.

Vi förväntar oss att du vill bidra till utveckling av enhetens verksamhet och har lätt för att kommunicera och samarbeta. Arbetet kan vara förknippat med stark tidspress och kontakt med press och media kan förekomma.

Du behöver goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift samt god datorvana.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 11:e maj
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Inspektionsenheten
Diarienummer: 2.4.1-2020-029144

Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.
Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning. Du behöver därför vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kontakt

Du är välkommen att kontakta enhetschef Virve Reiman-Suijkerbuijk. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Ulf Olsson, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök här!

Lediga Jobb

Arbetsgivare Jobb Län Publicerad Sista ansökningsdag
Läkemedelsverket söker Gruppchef till inspektionsenheten

Uppsala

20 april 11 maj

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng