Lediga jobb

Välkommen till Läkemedelsvärldens sida med platsannonser. Här kan du annonsera efter farmacevtisk personal och nå våra läsare som finns inom hela läkemedelsområdet. Läs mer hur du kan annonsera här under Annonsera.

  Farmaceut till VS patientsäkerhet – Region Stockholm

  Stockholm

  Sista ansökningsdag: 18 juli
  Publicerad: 2019-06-20

  Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) har ett centralt verksamhetsstöd som hanterar strategiska frågor och övergripande ledningsfrågor. Enheten Verksamhetsstöd patientsäkerhet (VSPS) har 10 medarbetare och är stöd till SLSO:s ledning, verksamhetområdesledningar och vårdverksamheterna inom området patientsäkerhet samt inom områden som läkemedel, vårdhygien, klagomålshantering m.m. Enheten arbetar även med utredningar av individuella patientärenden, hantering av avvikelserapporter, patientklagomål och anmälningar till Patientnämnden och Inspektionen för vård och omsorg (IVO). I enheten ingår SLSO:s chefläkar- och sjukhusapoteksfunktion. Inom enheten arbetar redan en farmaceut men vi söker nu ytterligare en farmaceut med kunskap och stort engagemang för läkemedelsfrågor och patientsäkerhet.

  Arbetsuppgifter

  Du kommer att arbeta brett inom läkemedelsområdet inklusive SLSO:s läkemedelsförsörjning. Detta inbegriper blandade uppgifter t.ex information och stöd till våra vårdverksamheter i läkemedelsfrågor samt samarbete med den regionala läkemedelsförsörjningen i regionen. Även kontakt och uppföljning med upphandlade leverantörer och transportföretag. Andra arbetsuppgifter kommer att beröra patientsäkerhet framförallt i samband med läkemedelshanteringen inom våra verksamheter.

  Arbetsuppgifterna är växlande, då vi har verksamheter inom olika områden. Viss omvärldsbevakning och statistikarbete kan ingå. Nära samarbete med annan farmaceut samt andra medarbetare inom hela vår verksamhet men också i stor utsträckning med övriga medarbetare från olika yrkeskategorier inom enheten för patientsäkerhet.

  Tjänsten är placerad på SLSO:s huvudkontor vid Torsplan i Vasastan i Stockholm .

  Kvalifikationer

  Du är legitimerad receptarie/apotekare. Arbetet kräver noggrannhet och god samarbetsförmåga. Det är önskvärt med erfarenhet av kliniskt vårdarbete eller utbildning inom klinisk farmaci samt kunskap om vårdens regelverk. Du har patientens bästa i fokus.

  God kommunikativ förmåga, lätt att samarbeta och fokus på gott bemötande utifrån uppdraget är viktiga egenskaper. Du har god analytisk förmåga, är strukturerad och kan hantera formella ärenden i tal och skrift. God kunskap i hela Office-paketet är nödvändigt. Det är meriterande att ha erfarenhet av arbete med kliniska läkemedelsprövningar.

  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

  Anställningsform

  Anställningen är på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.

  Arbetsplats

  Stockholm

  Vi erbjuder

  SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar.

  Läs mer på: http://slso.sll.se/jobba-hos-oss/

  Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.

  Ansökning

  Sista ansökningsdag: 2019-07-18

  Sök tjänsten här!

  Eller via Region Stockholm här.

  Kontakt

  Anna-Lena Berggren
  Chefläkare
  08-123 401 76

  Britta Björkhag-Johansson
  Farmaceut
  08-123 400 30

  Fackliga representanter
  Saco, Aina Blom, tel: 0707-63 01 29

  Referensnummer
  163976

  Lediga Jobb

  Arbetsgivare Jobb Län Publicerad Sista ansökningsdag
  Direktör för Verksamhetsområde Tillstånd – Läkemedelsverket

  Uppsala

  27 juni 11 augusti
  Farmaceut till VS patientsäkerhet – Region Stockholm

  Stockholm

  20 juni 18 juli