Lediga jobb

Välkommen till Läkemedelsvärldens sida med platsannonser. Här kan du annonsera efter farmacevtisk personal och nå våra läsare som finns inom hela läkemedelsområdet. Läs mer hur du kan annonsera här under Annonsera.

  Chefapotekare till Skånes sjukhus nordväst i Helsingborg och Ängelholm

  Skåne

  Sista ansökningsdag: 22 april
  Publicerad: 2019-03-28

  Gör skillnad. Varje dag.

  Förvaltning Skånes sjukhus nordväst har drygt 3450 anställda verksamma vid sjukhusen i Helsingborg och Ängelholm. Vår kärnverksamhet omfattar hälso- och sjukvård samt forskning och utbildning.

  På Helsingborgs lasarett bedriver vi akutverksamhet dygnet runt. Här genomförs både akuta och planerade operationer. På lasarettet finns både förlossning och neonatalvård och de flesta internmedicinska specialiteterna är representerade. I Ängelholm bedriver vi närsjukvård, rehabilitering och specialiserad vård. Här genomförs planerade operationer, bland annat inom ortopedi.

  Som chefsapotekare är du anställd inom verksamhetsnära stöd, enheten för verksamhetsuppföljning, som är en del av staben på Skånes sjukhus nordväst och som arbetar i nära samarbete med enheten för farmaci.

  Arbetsuppgifter

  Nu välkomnar vi en relationsskapande och handlingskraftig chefapotekare som brinner för läkemedelsfrågor!

  Uppdraget är brett och du kommer att arbeta med flera olika frågeställningar och utvecklingsprojekt där du är experten på frågor rörande läkemedel. Som chefapotekare arbetar du med förvaltningsövergripande frågor och har i uppdrag att utgöra ett stöd till förvaltningschef, chefläkare och den kliniska verksamheten, både operativt och strategiskt, i frågor som rör läkemedel. Frågorna är ofta på en strategisk nivå, men utifrån behov kommer du även arbeta operativt med rådgivning, utredningar, och projektledning. Ditt ansvarsområde är lasarettet Helsingborg och sjukhuset i Ängelholm.

  Läkemedelsförsörjningen i Region Skåne är till stor del regiongemensam, vilket innebär att ditt fokus även kommer att vara regionalt. Inom Region Skåne är ni totalt fem chefapotekare som samarbetar. Det innebär att du utöver att arbeta med behoven inom Skånes sjukhus nordväst även, tillsammans med chefapotekarna inom de andra förvaltningarna, aktivt driver och utvecklar läkemedelsförsörjningen i hela Region Skåne mot uppsatta mål. Ni följer upp att kvalitetskraven nås, samtidigt som ni samlar upp, analyserar, bereder och föreslår beslut om förbättringar och därefter leder arbetet med att implementera dessa. Som chefapotekare utgör du tillsammans med kollegor från de övriga vårdförvaltningarna samt ett antal sakkunniga apotekare den regionala sjukhusapoteksfunktionen.

  Detta är en relationsskapande tjänst där du har ett nära samarbete med chefer i den kliniska verksamheten, leverantörer, chefläkare och andra nyckelpersoner inom läkemedel. Du kommer även ha ett mycket nära samarbete med Enheten för farmaci, där cirka tio farmaceuter arbetar för en säker läkemedelsanvändning och läkemedelshantering. Enheten för patientsäkerhet är också en viktig samarbetspartner för dig som chefapotekare.

  Just nu befinner sig farmaciverksamheten inom Skånes sjukhus nordväst i en dynamisk och utvecklande period, där du som chefapotekare har god möjlighet att vara med och påverka arbetssätt och samarbetsformer.

  Placeringsort för tjänsten är Helsingborg och Ängelholm, men resor inom hela Skåne kan bli aktuellt i tjänsten.

  Kvalifikationer

  Vi välkomnar dig som har en högskole- eller universitetsutbildning inom läkemedel, såsom apotekare, farmacie magister, receptarie eller civilingenjör med inriktning läkemedel. Du har god erfarenhet av arbete med läkemedelsfrågor i klinisk vardag, gärna på en strategisk och taktisk nivå. Vi ser att du har juridisk kunskap kring de regelverk som styr hanteringen av läkemedel inom sjukvården. Om du har erfarenhet av projektledning eller utredningsarbete ses även det som meriterande.

  Din kommunikativa förmåga är av vikt i denna tjänst och vi ser att du med lätthet kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Även goda kunskaper i engelska är önskvärt. Du har god datorvana samt goda kunskaper i Excel.

  Som person är du ansvarstagande och drivande med tydligt mål- och resultatfokus. Du är en god kommunikatör som förmedlar din kompetens på ett pedagogiskt sätt. Du har lätt för att skapa förtroende och goda samarbeten med olika yrkesgrupper på olika nivåer och i möten är du lyhörd, samtidigt som du kan vara modig i att stå för beslut när så krävs. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet.

  Passar denna beskrivning dig så är detta en chans du inte vill missa! Varmt välkommen med din ansökan!

  Innan anställning på denna tjänst kommer du att genomgå säkerhetskontroller enligt Region Skånes principer.

  Övrigt

  Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
  Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
  http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
  Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
  Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

  Status för tjänsten

  Ref nr:
  A860950
  Status:
  Öppen för ansökan

  Anställningsvillkor

  Omfattning
  Heltid
  Antal tjänster
  1
  Anställningsform
  Tillsvidareanställning
  Kommun
  Helsingborg
  Tillträde
  Tillträde enligt överenskommelse.

  Kontaktperson

  Åsa Kryger Cardinali, Stabschef
  Telefon 0724-68 55 25

  Linda Grelte, Rekryterare (för frågor om rekryteringsprocessen)
  Telefon 046-275 27 32

  Sök jobbet!

  Lediga Jobb

  Arbetsgivare Jobb Län Publicerad Sista ansökningsdag
  Chefapotekare till Skånes sjukhus nordväst i Helsingborg och Ängelholm

  Skåne

  28 mars 22 april