Lediga jobb

Välkommen till Läkemedelsvärldens sida med platsannonser. Här kan du annonsera efter farmacevtisk personal och nå våra läsare som finns inom hela läkemedelsområdet. Läs mer hur du kan annonsera här under Annonsera.

  Apotekare inom läkemedelsförsörjning, till Område Läkemedel

  Region Skåne

  Sista ansökningsdag: 23 november
  Publicerad: 2018-11-05

  Gör skillnad. Varje dag.

  Den regionala läkemedelsorganisationen (Område Läkemedel) har till uppdrag att utveckla och stödja hälso- och sjukvården med kunskap och tjänster som främjar en rationell, säker och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning och en optimal läkemedelshantering i Region Skåne.

  Arbetet inom Område Läkemedel innefattar bland annat frågor som berör allt från upprättande av rekommendationer, regionala riktlinjer och införande av nya läkemedel, till läkemedelssäkerhetsarbete, läkemedelsförsörjning och uppföljning av läkemedelsförskrivning. Läkemedelskostnader såsom ekonomisk uppföljning, upphandling och budget, omfattas också. Område Läkemedel arbetar tillsammans med Region Skånes läkemedelskommitté (Läkemedelsrådet) och dess terapigrupper samt deltar aktivt i den nationella samverkansmodellen för ordnat införande av nya läkemedel.

  Detta sammantaget medför att Område Läkemedels kompetensnivå är mycket hög, vilket också i sin tur ger mycket goda utvecklingsmöjligheter för dig som medarbetare.

  Enheten för Region Skånes sjukhusapoteksfunktion har det övergripande ansvaret för Region Skånes läkemedelsförsörjning. Enheten är centralt organiserad inom Område läkemedel på Koncernkontoret och utgör den operativa basen för den regionala styrningen och det strategiska arbetet gällande läkemedelsförsörjningen.

  För att möta de framtida kraven och behoven av en effektiv läkemedelsförsörjning, finns det ett tydligt behov av att koppla Region Skånes pågående innovationsarbete kring ett nytt vårdinformationssystem och nya sjukhusbyggnader till planering och beslut gällande den framtida läkemedelsförsörjningen. Nya krav på krishanteringsplaner och beredskap kräver också ett omfattande arbete inom området läkemedel. En övergripande strategi med ett antal huvudkomponenter för framtidens läkemedelsförsörjning formulerats och beslutats i Region Skåne.

  Arbetet bedrivs i en miljö som präglas av välkomnande, driftighet och respekt.

  Arbetsuppgifter

  Region Skåne har upphandlat ett nytt vårdinformationssystem som innebär att vårdens informationsprocesser och arbetsflöden står inför stora förändringar. Område läkemedel har i uppdrag att utreda vilken läkemedelsinfrastruktur som ska införas i Region Skåne. Utredningen kommer att genomföras i form av bland annat olika pilotprojekt och arbetet sker tillsammans med berörda verksamheter i Region Skåne. Processen innebär också ett effektivt och samlat kunskapsstöd för ordination, behandling och sortimentsstyrning.

  Vi söker nu fem stycken apotekare för tillsvidareanställning med tillträde omgående. Som anställd apotekare hos oss kommer dina arbetsuppgifter innefatta bland annat att få medverka i, samt leda, delprojekt gällande omställningen till en ny läkemedelsförsörjning i Region Skåne. Arbetet baseras på framtagen strategi för den framtida läkemedelsförsörjningen och i sker i samverkan med projekt för nya sjukhusbyggnader och ny digital vårdinformationsmiljö. Du kommer även att medverka i befintlig och kommande läkemedelsförsörjningsmodell.

  Placeringen för tjänsten kan anpassas för rätt kandidat. Huvudkontoren finns i Malmö men det finns även möjlighet att arbeta i Helsingborg, Kristianstad och Ystad.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller med motsvarande kompetens inom farmakologi, farmaci och farmakoterapi som likställs med apotekarexamen.
  Du behöver även ha aktuell erfarenhet av läkemedelsförsörjning till eller inom sjukvården. Det kan till exempel vara som sjukhusapotekare med förståelse för vårdens processer.

  Det är meriterande för tjänsten som du har kvalificerad yrkeserfarenhet med goda kunskaper om läkemedel samt erfarenhet av sortimentsstyrning och farmaceutisk validering inom sjukvårdens läkemedelsförsörjning.

  Har du kunskap om utrustning och automater för både produktion och förvaring inom sjukvårdens läkemedelsförsörjning samt kunskap om krav på lokaler för till exempel förvaring och tillverkning är även detta meriterande.

  Då du kan komma att leda och driva egna delprojekt är erfarenhet av projektledning också något vi letar efter i den här rekryteringen.

  För att klara av arbetet är goda datorkunskaper (Microsoft Word, Excel och PowerPoint) samt svenska och engelska i både tal och skrift ett krav och då resor inom tjänsten förekommer krävs giltigt B-körkort.

  Anställningsform: Tillsvidareanställning.
  Omfattning: Heltid.
  Ref nr: A825161.
  Kontaktpersoner: Per Holmèr, enhetschef Skånes sjukhusapoteksfunktion, 040-33 32 40. Maria Landgren, Områdeschef, 040-675 36 67.

  Varmt välkommen med din ansökan!

  Övrigt

  Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
  Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
  Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö.

  http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

  Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
  Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

  Lediga Jobb

  Arbetsgivare Jobb Län Publicerad Sista ansökningsdag
  Läkemedelsakademin söker utbildningsledare

  Stockholm

  14 november 3 december
  Apotekare inom läkemedelsförsörjning, till Område Läkemedel

  Region Skåne

  5 november 23 november