Ytterligare en dom mot företag bakom talkpuder

Johnson & Johnson får betala rekordhöga 417 miljoner dollar till en kvinna som fått äggstockscancer.

25 augusti 2017, klockan 06:00
0

Det har en jury i Kalifornien kommit fram till, rapporterar bland andra nyhetskanalen BBC News. Summan, som är den högsta hittills, motsvarar drygt 3,3 miljarder kronor.

Som Läkemedelsevärlden.se tidigare rapporterat om, har det internationella storföretaget Johnson & Johnson, som producerar hygien- och skönhetsprodukter men även läkemedel, i en rad rättegångar dömts till böter för att deras talkprodukter ska ha orsakat äggstockscancer. Som i de övriga fallen kommer företaget att överklaga domen.

Johnson & Johnson hävdar att deras produkter inte orsakar cancer. Evidensen är osäker vad gäller sambandet mellan talkprodukterna och äggstockscancer, som är en ovanlig cancerform. Bolaget har dömts för att inte ha varnat för cancerrisken.

Kvinnan som i den senaste rättegången vunnit mot företaget är 63 år. Hon fick sin cancerdiagnos för tio år sedan, och sjukdomen sägs vara i ett slutskede. Kvinnan började använda babypudret vid elva års ålder.

Lägg till ny kommentar

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här