Annons

Prisas för arbete för bättre läkemedelsanvändning

Carin Svensson får Rune Lönngrenpriset för att hon enträget arbetat med att förbättra läkemedelsanvändningen.

10 okt 2014, kl 08:52
2

Carin Svensson, foto: Kronans Apotek

Carin Svensson är apotekschef på Curaapoteket i Barkabystaden utanför Stockholm. Hon har tidigare varit fackordförande för Sveriges Farmaceuter och farmacichef på Kronans Apotek.

Nu får hon Rune Lönngrenpriset för sitt mångåriga och enträgna arbete för förbättrad läkemedelsanvändning. Priset delas ut av Apotekarsocieteten vartannat år för att stimulera personer som gjort betydande insatser för samhället inom läkemedelsområdet, att fortsätta med sitt arbete.  
– Jag är mycket hedrad av att jag som arbetat en stor del av mitt yrkesverksamma liv på apoteksgolvet har fått denna utmärkelse. I mötet med kunden på apotek och kännedom om dennes läkemedel kan många frågetecken kring hur de ska användas redas ut. Här kan och bör vi som apoteksfarmaceuter göra stor patientnytta som en del i vårdkedjan, säger Carin Svensson, i ett pressmeddelande.

Priset är på 25 000 kronor och delas ut på Läkemedelskongressen. I samband med prisutdelningen håller pristagaren en föreläsning.

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Stort Grattis Carin till utmärkelsen! Du är en engagerad och kunnig person och jag glädjer mig åt att du på detta sätt blivit uppmärksammad! Njut och gläds! 🙂