Keytruda överlägset mot malignt melanom

En klinisk studie avbröts i förtid då PD1-hämmaren Keytruda var effektivare än Yervoy mot avancerat malignt melanom.

25 mar 2015, kl 17:30
0

En behandling med PD1-hämmaren Keytruda som innehåller pembrolizumab jämfördes mot Yervoy, med den aktiva substansen pilimumab, för patienter med avancerat malignt melanom.

En oberoende granskningskommitté beslöt att avbryta fas III-studien, KEYNOTE-006, i förtid. Man kunde redan då se att de två primära studiemålen, överlevnad och progressionsfri överlevnad var signifikant bättre med PD1-hämmaren.

Det är första gången en PD1-hämmare visats ge högre överlevnad i jämförelse med första linjens standardbehandling, enligt företaget bakom Keytruda, MSD. Yervoy är en human anti-CTLA-4 monoklonal antikropp.

I studien ingick 834 patienter med icke-operabelt malignt melanom i stadie III eller IV som inte hade testat mer än en sorts behandling tidigare. Resultaten kommer att redovisas vid en cancerkongress i april.

Keytruda är godkänt i USA men EMA behandlar fortfarande en ansökan om europeiskt godkännande. I Storbritannien beslöt man nyligen att Keytruda får användas i förtid.

MSD driver ett omfattande utvecklingsprogram för Keytruda med fler än 70 pågående kliniska studier som undersöker effekten av behandlingen mot fler än 30 olika tumörtyper.