Ny behandling mot sjösjuka

Istället för läkemedelsbehandling tror forskare på elektronisk behandling mot rörelsesjukan.

7 september 2015, klockan 11:03
0

Orsaken till åksjuka är fortfarande inte helt klarlagt men en vanlig teori bland forskare är att vår hjärna får förvirrade meddelanden från ögon och öron när vi är i rörelse. Cirka tre av tio individer beräknas ha svåra åksjukesymtom.

Forskare vid College London har nu publicerat en artikel i Neurology som visar att en mild elektrisk ström som appliceras på hårbotten kan hjälpa hjärnan att minska effekterna av de förvirrande meddelanden den tar emot och därmed förhindra de problem som är orsaken till åksjukan.

Forskarna tror att tekniken inom en inte alltför avlägsen framtid kan finnas tillgänglig för vem som helst att köpa. Forskargruppen försöker nu kommersialisera idéen via intresserade företag som alltså kan bli ett alternativ till dagens åksjuketabletter.

Lägg till ny kommentar

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här