Mobilapp utvärderas i ny studie

Ny studie visar att hjärtinfarktpatienter, med en speciell applikation i sin mobiltelefon, i högre grad följde läkarens ordination och tog sin blodförtunnande medicin jämfört med andra utan patientstöd.

2 september 2015, klockan 08:36
0

Patienter med en app i sin smarta mobiltelefon tar i högre grad sitt blodproppshämmande läkemedel enligt läkarens ordination. Det visar en ny studie som presenterades i dag, onsdag, under kongressen ESC, European society of cardiology, i London.

Resultaten från studien visar att, förutom att ta den blodförtunnande medicinen, så hade patienterna med appen även en högre måluppfyllelse gällande livsstilsförändringar och livskvalitet.

– Följsamheten till den förebyggande behandlingen efter hjärtinfarkt är i flera studier så låg som 50 procent. När vi i svenska kvalitetsregister mäter i vilken utsträckning våra hjärtinfarktpatienter uppnår målen för den förebyggande behandlingen är det endast 16 procent. I studien fick patienterna en unik möjlighet att vara mer aktiva i sin förebyggande behandling, säger Christoph Varenhorst, vid Akademiska sjukhuset och Uppsala Clinical Research Center, i ett pressmeddelande.

Studien är gjord av Uppsala clinical research center, UCR och sponsrad av Astrazeneca.

Lägg till ny kommentar

9 + 3 =

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här