Lediga jobb

Välkommen till Läkemedelsvärldens sida med platsannonser. Här kan du annonsera efter farmacevtisk personal och nå våra läsare som finns inom hela läkemedelsområdet. Läs mer hur du kan annonsera här under Annonsera.

  GCP Inspektör till Läkemedelsverket

  Sista ansökningsdag: 3 mars
  Publicerad: 2017-02-14

  Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

  Beskrivning av enhet/verksamhet      

  Inspektionsenheten ansvarar för tillsyn av tillverkning av läkemedel, partihandel, sjukvårdsnära tillverkning, kliniska prövningar samt säkerhetsrapportering. Vi arbetar aktivt med att utforma regelverk inom GMP/GDP/GCP/GVP och utför fältinspektioner både nationellt och internationellt. Enheten är under omorganisation där en del är att utöka personalstyrkan till ett trettiotal medarbetare som kommer att vara fördelade i tre grupper. Vi söker nu GCP inspektörer till vår GCP/GVP grupp.

  Arbetsuppgifter

  Arbetet som inspektör är omväxlande och kräver hög grad av självständighet och strukturerat arbetsätt från planering till utförande och rapportering av inspektioner. Fältinspektioner innefattar resor och övernattningar på annan ort. Nationella objekt kommer med tiden att blandas med internationella inspektionsuppdrag, för bl. a EMA. Inspektionerna utförs vanligtvis på prövningsstället, hos sponsorn eller hos kontrakterad CRO. Inspektörer ingår i flertalet arbetsgrupper och förväntas bidra till samsyn och harmonisering vad gäller regelverk och inspektionsverksamhet. I arbetet ingår även att genomföra utbildningsinsatser både nationellt och internationellt.

  Utbildning och erfarenhet

  Du som söker har naturvetenskaplig högskoleutbildning inom farmaci, medicin eller biologi/farmakologi. Du ska ha minst 8 års bred praktisk verksamhetserfarenhet inom klinisk läkemedelsprövning, t.ex. som klinisk prövningsledare. Annan närliggande verksamhet kan tillgodoräknas om relevant för tjänsten. Vi ser gärna sökande med tidigare erfarenhet av QA-arbete, audits eller inspektioner. Din verksamhetserfarenhet inom GCP ska vara förvärvad under senare år och du har god kunskap om relevanta regelverk. Du ska behärska svenska och engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av arbete i internationell miljö är meriterande.

  Personliga egenskaper

  Viktiga personliga egenskaper är hög integritet och utåtriktad läggning. Vi förutsätter att du kan arbeta metodiskt, tar initiativ och är självständig. Du har ett analytiskt tänkesätt och kan filtrera och utvärdera data från olika system och utifrån detta fatta beslut även under tidspress, t.ex. vid fältinspektion. Vårt riskbaserade arbetssätt baseras på harmoniserade och kvalitetssäkrade tolkningar av regelverk vilket kräver intresse för kunskapsinhämtning, samarbete och god kommunikationsförmåga såväl internt som externt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

  Sista ansökningsdag: 2017-03-03 Anställningsform: Tillsvidare Tillträde: Enligt överenskommelse Enhet: Inspektion av industri och sjukvård Diarienummer: 2.4.1-2017-002270

  Betyg och intyg som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

  Kontakt

  Om det här låter intressant är du välkommen att kontakta rekryterande chef Virve Reiman-Suijkerbuijk. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Maria Lüttgen, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se

  Välkommen med din ansökan!

  Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare

  Lediga Jobb

  Arbetsgivare Jobb Län Publicerad Sista ansökningsdag
  edit GCP Inspektör till Läkemedelsverket

  14 februari 3 mars
  edit Sektionssamordnare till Apotekarsocieteten

  14 februari 24 februari